A mai napon, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén közösségünk tagja, Kovács Balázs testvérünk megkezdte ókatolikus akolitusi szolgálatát. Az akolitus liturgikus feladatokat végző, a püspök és a papok munkáját segítő, felavatott egyházi munkatárs.

Balázs testvérünk korábban római katolikus akolitusként működött. Miután csatlakozott az Északi Katolikus Egyházhoz, elöljárónk, Ottar Mikael Myrseth püspök úr engedélyezte számára a szolgálat folytatását. Elsősorban Győrött és környékén tevékenykedik majd.

A fentiek egyúttal azt is jelentik, hogy bővül missziónk, benne a Lerinumi Szent Vince Ókatolikus Lelkészség lelkipásztori állomásainak száma: Budapest, Rozsnyó és Szombathely mellett immáron Győrben is jelen vagyunk (természetesen tovább működtetjük a gyömrői idősmissziót is). Az új állomáson Széles Tamás Elréd OPR és Kováts Péter atyák látják el a papi szolgálatot, Balázs testvérünk pedig világi vezetőként igyekszik szilárd ókatolikus közösséget építeni a városban. Akolitusként ige-istentiszteleteket is tart. A misék és ige-istentiszteletek időpontjáról és helyszínéről az okatolikusok@gmail.com e-mail címen adunk tájékoztatást.

Isten áldását kérjük új akolitusunk személyére, szolgálatára és a győri lelkipásztori állomás működésére!