A Lerinumi Szent Vince Ókatolikus Lelkészség ádvent második vasárnapján lelki napot tartott Budapesten, a liturgikus alkalmainknak is otthont adó Mandák-házban. A fővárosból, Budakesziről, Gyömrőről, Győrből, a Vas megyei Ikervárról, a felvidéki Rozsnyóról, Nyíregyházáról, a Győr-Moson-Sopron megyei Újkérről, valamint Veszprémből érkeztek a résztvevők, és megtisztelt bennünket jelenlétével közösségünk régi barátja, P. Michael Maier OPR ókatolikus apát úr is Németországból.


Drenkó Zoltán és P. Széles Tamás Elréd OPR atyák előadásaikban a belső békesség megtalálásáról, illetve az egészséges keresztény lelkiségről osztották meg gondolataikat hallgatóságukkal, majd élénk, tartalmas beszélgetés következett az elhangzottakkal kapcsolatban.


A lelki program mellett sor került a november 1-jével megalapított lelkészség képviselő-testületi tagjainak megválasztására is. A szavazati joggal rendelkező híveinkből álló közgyűlés egyhangúlag egyházközségi képviselővé választotta Illik Annamáriát és Kovács Sándort, akiknek ezúton is gratulálunk, Isten áldását kérve szolgálatukra. A testület elnöke hivatalból az egyházközség vezető lelkésze, Kováts Péter atya.


Lelki napunkat szentmisével fejeztük be, amelynek keretében Michael apát úr látta el az igehirdetői szolgálatot. Gondolatait Péter atya fordította magyarra.


Reméljük, hogy a magunk szerény eszközeivel – és ami a legfőbb, Isten segítségével – hozzá tudtunk járulni a lelki napon részt vevő tagjaink és barátaink tartalmas ádventi készülődéséhez.

Balról jobbra: Széles Tamás Elréd OPR, Michael Maier OPR apát úr, Dr. Drenkó Zoltán, Kováts Péter atyák